středa 15. srpna 2012

Coffee, Storage Media & Planets

Odpolední pokračování v nekonečném probírání všech možných poznámek ke státní zkoušce z filosofie je v létě, když je venku kolem 30 stupňů, poněkud rozporuplné. Je to asi jako sex ve tmě - je to fajn, ale koukat se na to nedá. Když okruhy státní zkoušky navíc zahrnují témata jako bůh (buch!), bytí (ach...) nebo existence (och), utíkám ke všemu možnému, prolívám kávu hrdlem, zálohuji těžce nabyté poznámky a pročítám informace o Curiosity
Čím dál tím víc propadám skepsi, protože po The Atheist´s Guide to Reality toho pro filosofii zkrátka moc nezbývá a přesto se jí i nadále věnuji a navíc ji budu letos v rámci ZSV znovu učit. Rozptýlení od chmur jsem na chvíli zažehnal třemi infografikami. Postupně jsou poplatné mé činnosti.
První infografiku s názvem "Pouring in Your Cup" má na svědomí společnost Hamilton Beach vyrábějící kávovary. Ikdyž jsou informace v dolní části infografiky (vennovy diagramy) nepřesné, jak na webu The Infographics Showcase upozornil Ryan, má "Pouring in Your Cup" švih a 47.840 šálků kávy zní dost děsivě.


Přehledně o životnosti nosičů dat pojednává druhá infografika. Crash Plan je cloudovými produktem firmy Code 42 a při příležitosti marketingové kampaně byla vytvořena infografika "The Lifespan of Storage Media". USB disky jsou z hlediska životnosti okomentovány přesně podle mé zkušenosti.


Třetí kousek ponechám bez delšího komentáře, nechť každý pojme po svém. This is an exciting time and thanks to science it´s gettin even more exciting.



h/t: Randy Krum

1 komentář: